t_r_logotype_corp_official

Bankgatan 5, Vellinge

Som utgångspris
1 450 000 kr
Boarea
39 m²
Rum
1 Rum och kök
Månadsavgift
3 847 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Visning, Boka via hemsidan eller kontakta oss
mån 11 december, 17:30-18:00
Anmälan
 • Boka via hemsidan eller kontakta oss
  mån 11 december, 17:30-18:00
  Anmälan

Unik lägenhet mitt i Vellinge

Välkommen till denna förtrollande enrumslägenhet med eget sovrum på Bankgatan i Vellinge. Här har ägaren lagt ner hela sin själ för att skapa en fantastisk bostad. Med vackra stuckaturer i taket, imponerande detaljer och hög takhöjd fångar denna bostad den genuina känslan av en sekelskifteslägenhet och erbjuder en oöverträffad atmosfär.

Höga fönster släpper in ett underbart naturligt ljus och ramar in varje rum med elegans. En imponerande kakelugn (fungerar ej) skapar en exklusiv känsla.

Köket har en modern design och är utrustat med alla bekvämligheter du behöver för att laga härliga måltider. Det fräscha badrummet är stilrent och funktionellt och ger dig all komfort du behöver.

Från denna bostad kan du njuta av en magisk utsikt över den fridfulla innergården. Det är en plats som erbjuder en avkopplande oas mitt i centrum av Vellinge.

Denna lägenhet har ett unikt läge, bokstavligen ett stenkast från torget. Här har du tillgång till allt inom bekvämt gångavstånd.

Missa inte chansen att äga denna pärla i Vellinges hjärta. Kontakta oss idag för att boka en privat visning!

Visa hela beskrivningen Bilder Fakta Karta

Jenny Paller

Fastighetsmäklare/Partner
Telefon
0707915351
E-post
Intresseanmälan Kostnadsfri värdering
Visa alla 23 bilder

Fakta

Fakta

 • ObjekttypBostadsrätt
 • Utgångspris1 450 000 kr (Som utgångspris)
 • Rum1 Rum och kök
 • Boarea39 m²
 • Lägenhetsnummer3
 • Våningsplan2 / 2
 • Areauppgift enligtFöreningens information
  Lägenhetsförteckning, ekonomiska förvaltaren Nabo. Enligt planskiss har bostaden ett eget sovrum.
 • AllmäntFiber finns, varje lägenhetsinnehavare tecknar eget avtal. Bostadsinnehavaren disponerar ett stort förråd i källaren. Kakelugn fungerar ej. Enligt mäklarbild (Nabo) 1 rum och kök men efter renovering har bostaden ett eget sovrum med fönster.

Interiör

 • HallEn trappa upp stiger du in i en rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter, skjutgarderober. Vita väggar och laminatgolv. Mörka synliga takbjälkar.
 • VardagsrumTill vänster i hallen ligger detta underbara vardagsrum med mysig kakelugn (ej i bruk). Stora höga fönster ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Väggar i sandfärg tillsammans med höga golvfoder ger en otrolig charm. Denna lägenhet är verkligen något utöver det vanliga. Laminatgolv pryder golvet.
 • KökTill höger i hallen finns ett modernt kök med vita luckor (2022) från Ikea och snygga svarta knoppar som sätter känslan för hela köket. Ljusgrå laminatskiva tillsammans med vit kakel, svart fläkt (Ikea, 2022), diskmaskin (Bosch), kyl och frys (Samsung), ugn (Electrolux). Väggarna är vitmålade och på golvet som lades 2022 ligger dark premium. Härlig fondvägg i Jotun Sand. Från köksfönstret upplever man den vackra innergården.
 • SovrumÅr 2022 skapades detta mysiga sovrum med fönster för att ge avskildhet och egen sovavdelning. Väggarna är vita och på golvet finns dark premium. Vid sidan om sovrummet hittar man en egen gå in garderob för förvaring.
 • BadrumEtt stilrent renoverat badrum från år 2016 med mörkrgrått klinkergolv och vitkaklade väggar. Här finns dusch, tvättställ med kommod i vitt, handdukstork och wc.
 • FörrådFörråd (B) finns i källaren ca 12,5 kvm (enligt säljarens uppgifter).

Byggnad

 • TypFlerbostadshus
 • HissNej
 • Våningsplan2 / 2
 • Fönster3-glas
 • UppvärmningGas

Förening

 • NamnBRF Cornelia
 • Allmän informationBrf Cornelia (769618-0723) bildades år 2008. Det är en äkta bostadsrättsförening och består av 5 lägenheter i centrala Vellinge. Föreningen äger byggnad och mark med beteckningen Vellinge Tonfisken 14. Byggnaden totalrenoverades invändigt år 2008 och därefter bildades bostadsrättsföreningen. Fönsterna är utbytta och renoverade 2016. I månadsavgiften ingår VA, värme, el och sophämtning. Förråd finns i källaren och den gemensamma tvättstugan är även belägen här med en torktumlare och tvättmaskin. Det är lätt att boka tid och ett stort närliggande torkrum finns. Cykelförråd finns även på innergården. Föreningens trädgård sköts tillsammans av bostadsrättsinnehavarna. Städdagar för gemensam trappuppgång är fördelad bland de boende. Fiber finns och möjlighet ges att teckna egen leverantör. 2023-04-01 skedde en avgiftshöjning på 20%. Enligt styrelsen finns inga beslut tagna gällande kommande avgiftshöjning men diskuteras att det kan ske under år 2024 då lån löper ut. Den ekonomiska förvaltaren är Nabo. Uppdaterad information och kontakt med ordförande 2023-10-13.
 • MarkägareJa
 • Överlåtelseavgift1 313 kr
 • Överlåtelseavgift betalas avKöpare
 • Pantsättningsavgift525 kr
 • RenoveringarFör två år sedan bytte man till Gas för mer information gällande renoveringar se föreningens årsredovisning.
 • Månadsavgift3 847 kr, I månadsavgiften ingår VA, värme och el. Avgiften är 2447 kr och för tillfället tillkommer en elkostnad på 1400 kr. Sammanlagt 3847 kr per månad.
 • Andel av årsavgift9.04216 %
 • Andel i BRF16.30596 %
 • Ekonomi, övrigtEnligt styrelsen finns inga beslut tagna gällande kommande avgiftshöjning men diskuteras att det kan ske under år 2024 då lån löper ut.
 • Indirekt nettoskuldsättningBostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister. Köparen bör kontakta föreningen för att kontrollera uppgifterna.
 • Gemensamma utrymmenCykelförråd, trädgårdsrum.
 • ParkeringParkering finns i området.

Ekonomi

 • Månadsavgift3 847 kr, I månadsavgiften ingår VA, värme och el. Avgiften är 2447 kr och för tillfället tillkommer en elkostnad på 1400 kr. Sammanlagt 3847 kr per månad.
 • PantsattJa

Omgivning

Övrigt

 • BeskrivningALLMÄN INFORMATION

  UTGÅNGSPUNKT FÖR ANSVARSFÖRDELNINGEN VID ÖVERLÅTELSE AV EN BOSTADSRÄTT
  Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

  KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
  Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
  Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd.
  Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring
  bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

  SÄLJARENS SKYLDIGHETER OCH BETYDELSEN AV ATT BOSTADSRÄTTEN ÖVERLÅTS I BEFINTLIGT SKICK
  För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
  Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av betydelse för köparen. Om säljaren på detta sätt handlat i strid mot tro och heder, kan säljaren inte invända att köparen brustit i sin undersökningsplikt. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
  Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

  AVTALSFRIHET
  Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare.
  Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan.
  Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

  OM BUDGIVNING
  Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köp undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav.
  Vi på TrollePaller tillämpar en öppen budgivning. Detta betyder att fastighetsmäklaren i normala fall löpande redovisar högsta budet till säljare och de övriga budgivare. Fastighetsmäklaren är skyldig att vidarebefordra alla bud som inkommer innan överlåtelseavtalet har signerats. Viktigt att veta är att säljaren har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren beslutar om när hur och till vem säljaren säljer, det behöver således inte vara till den som lagt det högsta budet. Den ansvariga fastighetsmäklaren fattar inga som helst egna beslut gällande försäljningen, utan agerar endast på säljarens instruktioner. Notera att det kan ske avsteg från den öppna budgivningen om säljaren accepterar att det kommer in villkorade bud, exempelvis att budet skall vara dolt. Detta kan innebära att samtliga spekulanter inte får reda på alla bud som inkommer.

Karta

Intresseanmälan

Bankgatan 5, Vellinge

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Intresseanmälan har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.