t_r_logotype_corp_official

Falsterbohusvägen 6C, Falsterbo

Som utgångspris
9 450 000 kr
Boarea
95 m²
Rum
3 Rum och kök
Månadsavgift
9 679 kr
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1908/1975

Falsterbohus - en gång ett fashionabelt badhotell, nu en exklusiv bostadsrättsförening.

Välkommen till Falsterbohus - en imponerande byggnad med en anrik historia. Här erbjuds en fantastisk trerummare med en enastående utsikt över klitterna och den gemensamma poolen. Planlösningen är välplanerad med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.

Läget kan inte bli bättre än så här - du kan välja mellan att ta ett dopp i poolen eller att promenera ner till den härliga sandstranden, som ligger bara några meter bort.

Planlösningen är välplanerad, den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar en känsla av rymlighet, här finns det plats för ett stort matbord där du kan bjuda in till härliga sammankomster.

Vardagsrummet är ljust med fantastiska fönsterpartier som ger en generös vy över föreningens gemensamma pool och Falsterbostrandens klitter.

Två sovrum i bra storlek med inbyggda garderober ger utrymme för avkoppling. Hallen är även den utrustad med inbyggda garderober och det nyrenoverade badrummet från 2020 har bastu och är förberett för tvättmaskin.

Terrassen i vinkel bjuder på ett skyddat läge, här spenderar man gärna tid soliga dagar och ljumma sommarkvällar. Genom grinden från uteplatsen har man direkt tillgång till den gemensamma poolen.

Om ni planerar en större tillställning så finns det möjlighet att låna den vackra salongen som ligger ovanför entrén. Det är brukligt att bjuda in övriga i föreningen, men det finns gott om plats för alla. När vädret tillåter, är det fantastiskt att öppna de stora terrassdörrarna mot föreningens gemensamma uteplats och njuta av utomhusmiljön.

Har ni långväga gäster så finns det ett rymligt gästrum med dubbelsäng att hyra till en rimlig peng.

Denna lägenhet i Falsterbo erbjuder en unik kombination av lyxigt boende och naturskön omgivning. Här kan du njuta av en avkopplande livsstil samtidigt som du har allt du behöver inom räckhåll. Missa inte denna möjlighet att förvärva ett riktigt drömboende!

Visa hela beskrivningen Bilder Fakta Karta

Wiveca Trolle

Telefon
0705-417752
E-post
Intresseanmälan Kostnadsfri värdering
Visa alla 26 bilder

Fakta

Fakta

 • ObjekttypBostadsrätt
 • Utgångspris9 450 000 kr (Som utgångspris)
 • Rum3 Rum och kök
 • Boarea95 m²
 • Lägenhetsnummer975-102
 • Areauppgift enligtFöreningens information
  Mäklarbild från Nabo.
 • UteplatsJa. Uteplats i direkt anslutning till lägenhet. Uteplats i direkt anslutning till lägenhet. Kontakta föreningen vid fråga om nyttjanderätt.
 • ParkeringJa. Gemensam parkering utomhus.

Byggnad

 • Byggår1908/1975, 1975 enligt fastighetsregistret.
 • TypFlerbostadshus
 • HissJa
 • UppvärmningCentralvärme
 • Övriga byggnaderPå fastigheten finns en 25-meters simbassäng samt en mindre barnpool. Poolområdet nyttjas även av Brf Falsterbohus nr 2 mot ersättning enligt avtal.
 • Övrig info1975 byggdes fastigheten om till flerbostadshus.

  2013 Omläggning av tak.
  2014 Utbyte och nyanläggning av häckar längs gången mot havet.
  2015 Ommålning av pooler.
  2016 Utbyte av en av totalt fyra värmepumpar.
  2017 Indragning av fiber till samtliga lägenheter.
  2017 Utbyte av pumpar, sandfilter m.m. till poolanläggningen.
  2017 Utbyte av resterande tre värmepumpar.
  2019 Uppfräschning av området kring infarten, bl.a. ny bom och belysning. Målning och möblering av allmänna ytor invändigt.
  2020 Målning av poolerna samt omläggning av plattor på poolområdet.
  2020 Underhållsspolning och filmning av avloppsstammar och stickledningar.
  2021 Utbyte av staket mot havet.
  2021 Målning och underhåll av av garagebyggnader, borttagning av mossa från tak.
  2022 Utbyte samtliga värmepumpar samt grundvattenpump.
  2022-2023 Renovering av avloppsstammar (relining).

Förening

 • NamnBostadsrättsföreningen Falsterbohus Nr 3
 • Allmän informationFöreningen äger marken. Föreningen registrerades 1975-02-28. Säte Vellinge Föreningen äger och förvaltar fastigheten Vellinge Falsterbo 2:15 på adressen Falsterbohusvägen i Falsterbo. Föreningen har 21 bostadsrätter om totalt 2 415 kvm.
 • MarkägareFöreningen äger marken
 • Överlåtelseavgift1 338 kr
 • Överlåtelseavgift betalas avBuyer
 • Pantsättningsavgift535 kr
 • Renoveringar2013 Omläggning av tak
  2014 Utbyte och nyanläggning av häckar längs gången mot havet
  2015 Ommålning av pooler
  2016 Utbyte av en av totalt fyra värmepumpar
  2017 Indragning av fiber till samtliga lägenheter
  2017 Utbyte av pumpar, sandfilter m.m. till poolanläggningen
  2017 Utbyte av resterande tre värmepumpar
  2019 Uppfräschning av området kring infarten, bl.a. ny bom och belysning. Målning och möblering av allmänna ytor invändigt.
  2020 Målning av poolerna samt omläggning av plattor på poolområdet
  2020 Underhållsspolning och filmning av avloppsstammar och stickledningar
  2021 Utbyte av staket mot havet
  2021 Målning och underhåll av av garagebyggnader, borttagning av mossa från tak
  2022 Utbyte samtliga värmepumpar samt grundvattenpump
  2022-2023 Renovering av avloppsstammar (relining)
 • Månadsavgift9 679 kr, Uppvärmning och parkering ingår i avgiften. Hushållsel samt bredband ingår inte. Terrasstillägg 200 kr/år tillkommer, denna avgift kan komma att förändras kontakta föreningen för vidare information.
 • Andel av årsavgift4.39 %
 • Andel i BRF4.37723 %
 • Indirekt nettoskuldsättning513 709 kr, Information hämtad från 2021 årsredovisning. Nytt lån 2022. Köparen bör kontakta föreningen för att kontrollera uppgifterna.
 • Gemensamma utrymmenI huvudbyggnaden finns gemensam tvättstuga, bastu och motionsrum. Det finns även en övernattningslägenhet som kan hyras av gäster till medlemmar. På fastigheten finns en utomhuspool samt en mindre barnpool. Till dessa pooler har även den angränsande bostadsrättsföreningen Brf Falsterbohus 2 tillträde. På fastigheten finns även en förrådsbyggnad samt två garagebyggnader som arrenderas ut till föreningens medlemmar.
 • Parkering Parkering finns inne på området framför entrén.

Ekonomi

 • Månadsavgift9 679 kr, Uppvärmning och parkering ingår i avgiften. Hushållsel samt bredband ingår inte. Terrasstillägg 200 kr/år tillkommer, denna avgift kan komma att förändras kontakta föreningen för vidare information.
 • Elektricitet5 400 kr/år
 • Elförbrukning1150 kWh/år
 • KommentarBostaden har använts som semesterbostad, driftskostnaderna är baserade på säljarens information.
 • Driftkostnad5 400 kr/år

Omgivning

 • Generellt om områdetFalsterbo är en del av tätorten Skanör med Falsterbo på Falsterbonäset i Vellinge kommun.

Övrigt

 • InformationALLMÄN INFORMATION

  UTGÅNGSPUNKT FÖR ANSVARSFÖRDELNINGEN
  Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p g a fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

  KÖPARENS UNDERSÖKNINGSPLIKT
  Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten ska undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
  Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
  Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en
  varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådan delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
  Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

  SÄLJARENS UPPLYSNINGSSKYLDIGHET
  Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli skadeståndsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljarens försummelse. Om ett förtigande av ett fel dessutom innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren även gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
  Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

  ANLITANDET AV BESIKTNINGSMAN
  Jordabalken utgår ifrån att köparen själv i normalfallet ska kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan ska köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är det därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar m.m. varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
  Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
  Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, s.k. köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

  SÄLJARENS UTFÄSTELSER
  Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser.

  AVTALSFRIHET FRISKRIVNING
  Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

  SÄLJARANSVARSFÖRSÄKRING
  Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten, samtidigt som köparens rätt till ersättning för sådana fel säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

  ANSVARSFÖRDELNINGEN
  Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, dvs. sådana fel i fastigheten som köparen inte borde ha upptäckt och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

  OM BUDGIVNING
  Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken säljare eller köpare bunden förrän ett skriftligt köp undertecknats av båda parter. Innan dess kan säljare och köpare ändra sig utan att motparten kan ställa några krav.
  Vi på Trolle Paller tillämpar en öppen budgivning. Detta betyder att fastighetsmäklaren i normala fall löpande redovisar högsta budet till säljare och de övriga budgivare. Fastighetsmäklaren är skyldig att vidarebefordra alla bud som inkommer innan köpeavtalet har signerats. Viktigt att veta är att säljaren har fri prövningsrätt, vilket innebär att säljaren beslutar om när hur och till vem säljaren säljer, det behöver således inte vara till den som lagt det högsta budet. Den ansvariga fastighetsmäklaren fattar inga som helst egna beslut gällande försäljningen, utan agerar endast på säljarens instruktioner. Notera att det kan ske avsteg från den öppna budgivningen om säljaren accepterar att det kommer in villkorade bud, exempelvis att budet skall vara dolt. Detta kan innebära att samtliga spekulanter inte får reda på alla bud som inkommer.

Karta

Intresseanmälan

Falsterbohusvägen 6C, Falsterbo

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Intresseanmälan har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Kunde inte skicka. Var vänlig kontrollera att alla obligatoriska fällt är ifyllda.
Skickar, var god vänta...
Formuläret har skickats!
Ett fel uppstod, försök igen eller kontakta oss via e-post eller telefon.